Kotva
Tisk
Sitemap
Mapa webu

1.B

Třídní učitelka : HANA ŠVARCOVÁ , Mgr. Strejcová Blanka

Měsíc březen se chýlí ke konci, dostali jsme úkoly na Velikonoční prázdniny a už se na ně moc těšíme. A jak jsme si březen užili? Hned 4.3. jsme byli na divadelním představení Farma zvířátek v divadle U Zvonu. 11.3. nás čekala zajímavá přednáška o třídění odpadu a recyklaci s názvem Tonda Obal na cestách, hned 13.3. nám paní učitelka vysvětlila, jak máme pečovat o svůj chrup, proč se kazí zuby i malým dětem, jak je důležité navštěvovat pravidelně zubaře a dostalo se nám spoustu rad jak mít zdravé a hezké zoubky. 21.3. pro nás paní učitelka Levá připravila projekt Voda v životě člověka. Dozvěděli jsme se mnoho informací o vodě, koloběhu vody, vyrobili jsme si krásné pracovní listy, které máme vystavené ve třídě a také jsme si vyzkoušeli úžasné pokusy, které nás moc bavily. Další den nás čekala cesta do Prahy na Dánskou ambasádu. Byla tam i paní velvyslankyně, která nám přečetla pohádku jejich jazykem, promítli nám zajímavý film o Dánsku, pohráli jsme si se stavebnicí Lego, dostali sladkou koblihu a těšili se, jak se na zpáteční cestě svezeme tramvají. Většina z nás tramvají jela poprvé. 26.3. jsme opět vyrazili do Prahy, tentokrát do Národního zemědělského muzea. Tam se nám moc líbilo, zahráli jsme si na obchod, na kuchaře, prohlédli se expozici Rybářství, Myslivosti, Zemědělství a svezli se na šlapacích traktorech. Po příjezdu jsme si ve škole užili Velikonoční jarmark. A o učení také nebyla nouze, naučili jsme se písmenka H, B, Č, Ž, zlepšujeme se ve čtení a psaní diktátů, v matematice počítáme do 20, víme jak se měří metrem a poznáváme pojmy o několik více a o několik méně. V prvouce jsme důkladně probrali jaro, stromy, keře a zvířátka. V tělesné výchově jsme šplhali na tyči, učili se přihrávky s míčem, hráli různé míčové hry a skákali na trampolíně. Březen jsme si opravdu užili.


Měsíc únor byl sice krátký, ale stihli jsme toho spoustu. Naučili jsme se nová písmena Z, R, C a dvojhlásky Au, Ou, stále se zlepšujeme ve čtení a psaní diktátů, v matematice již počítáme do 20ti a v prvouce jsme se mnoho dozvěděli o člověku a jeho zdraví, péči a výživě lidského těla. V Praze jsme navštívili galerii Lumia se světelnými efekty a galerii ocelových figurín, které jsou všechny vyrobeny z recyklovaných materiálů. Tam jsme se vyřádili....mohli jsme si je osahat, vylézt na ně, posadit se na motorku či do auta, strčit ruku do tlamy tygra nebo dinosaura. Na Kladno na Sítnou jsme se dne 8.2. vydali za záchranářem Markem a jeho sanitkou, který nám zábavnou formou ukázal základy první pomoci a volání na tísňové linky. Hned 9.2. jsme opět vyrazili do Prahy do kina Cinema na animovaný film pro děti Mario. 12.2. nás ve třídě navštívila paní, která se zabývá bylinkami a aromaterapií. Připravila si pro nás voňavé dílničky, kde jsme si vyrobili balzám s vůní, která je nám příjemná, takže každý z nás měl úplně jinou vůni. Vytvořili jsme si na něj i ozdobnou krabičku a taky jsme trošku kouzlili s kartami, kde byli andělíčci. Kladenský zámek byl dalším překvapením, které nás čekalo. Program "Do kosmu s krtkem" byl velmi zajímavý a poučný. A poslední školní únorový den jsme jeli na zážitkový výlet Mořský svět. Tam se nám líbilo úplně nejvíc! Tolik barevných ryb a mořských živočichů. Bylo to opravdu nádherné. A hurá na prázdniny!


Máme za sebou první pololetí školního roku, už jsme si zvykli na školní režim, máme pěkné vztahy se spolužáky, paní učitelkou, paní vychovatelkami i ostatními zaměstnanci a do školy se moc těšíme. Odměnou pro nás byl výpis vysvědčení, kde většina z nás má samé jedničky. Jinak měsíc leden byl celkem náročný na učení, psali jsme první písemné práce z českého jazyka a matematiky, naučili jsme se spoustu nových písmen, trénovali jsme psaní diktátů, sčítání a odčítání do deseti a hlavně hodně četli. Malovali jsme obrázky do soutěží ČSZ na téma "Rozkvetlá zahrada", MKK na téma "Voda je život" a na Mezinárodní dětskou výtvarnou výstavu Lidice na téma "Karavana". Obrázky se nám moc povedly a máme z nich radost. A samozřejmě nechyběla ani kulturní akce - představení Hurvínek a nezvaný host v Divadle Spejbla a Hurvínka v Praze.


Poslední měsíc v roce 2023 jsme si všichni opravdu moc užili. Hned 1. prosince nám paní ze ZOO Zájezd uspořádala přednášku o savcích a přivezla s sebou bodlináčky a surikaty, které jsme si mohli i pohladit. 4. prosince jsme se vyřádili v tělocvičně na čertovsko - mikulášském rejdění, kde nás čekalo dopoledne plné her a soutěží....a přišli tam i čerti, Mikuláš a anděl. Některé z nás pěkně vystrašili, ale útěchou nám byla spousta sladkostí, kterými nás podarovali. 12. prosince jsme si zazpívali a zatančili v kině Hutník na představení Honzy Krejčíka, hned druhý den jsme se dozvěděli spoustu informací o včeličkách a včelích produktech na Medových Vánocích v Oáze. Vyrobili si svíčku z včelího vosku a nakoupili si hezké dárečky, které tam včelaři nabízeli. Zlatým hřebem měsíce prosince byl Vánoční jarmark, který se moc povedl. Vystoupení žáků bylo velice zdařilé, naše třída zpívala koledy a přednesla básničku o Vánocích. Dílničky nabízely mnoho činností od lití olova, zapalování prskavek s přáním, zdobení perníčků, výrobu vánočních dekorací apod. Rodiče si nakoupili krásné věci na jarmarku a připraveno bylo i občerstvení. 15. prosince nás čekala další akce, a to prohlídka Středočeské vědecké knihovny. Paní nám ukázala zajímavé prostory knihovny, zhlédli jsme výstavu retro Vánoc a samozřejmě jsme měli spoustu času na to, abychom si mohli prohlédnout a prolistovat knížky pro děti. V pondělí 18. prosince jsme opět vyrazili do kina Hutník, tentokrát na animovaný film Trollové a měli jsme dokonce i popcorn. Měsíc jsme zakončili 20. prosince projektovým dnem s názvem Vánoce. Pod vlastnoručně vyrobeným a ozdobeným stromečkem jsme si slavnostně rozdali dárečky, připomněli si křesťanský svátek, lidové zvyky a tradice. Poté nás čekala procházka na vánoční trhy a návštěva zámecké zahrady, která je vánočně vyzdobená a dají se tam plnit různé úkoly. Největší radost nám však udělala jízda vánočním vláčkem po městě. Pro velký úspěch jsme se svezli dvakrát.      A jestli jsme se stihli také učit? No samozřejmě.....umíme nová písmenka T, t, J, j, Y, y, N, n, čteme dvouslabičná slova, zvládneme i diktát psacích písmen, počítáme do 8 a poznáme základní geometrické tvary. Máme hodně úkolů přes vánoční prázdniny, ale to zvládneme a těšíme se na setkání se spolužáky a paní učitelkou v novém roce 2024.


Měsíc listopad je za námi a opět byl velmi pestrý. 2.11. jsme stavěli z Lega v kulturním domě na Sítné a ještě si poslechli koncert skupiny Timbalooloo. Další týden jsme navštívili knihovnu také na Sítné, kde pro nás byl připraven program "Poprvé v knihovně" a moc se nám líbil. Paní učitelka nám v osvětových hodinách popsala tradice a pranostiky Svatého Martina a Adventu. Nakreslili jsme si obrázek svatomartinského koně, vyrobili adventní věnec, zahráli si scénky a ještě se dozvěděli mnoho zajímavých informací. Dále jsme udělali radost babičkám a dědečkům, pro které jsme vyrobili moc hezká přáníčka. Projektový den jsme si užili v Praze v Národním muzeu, bylo to tam moc zajímavé, prohlédli jsme si zvířata od pravěku až po dnešní dobu, viděli výstavu minerálů, expozici podmořského světa a sochy a busty velikánů českého národa. V posledním listopadovém týdnu  jsme si užili výstavu Pat a Mat a bohatý program ve Sládečkově muzeu a v naší škole živé přednášky o obojživelnících. Už umíme počítat do 7, umíme nová písmenka P, U, I a čteme dvouslabičná slova. Moc nás bavilo šplhat na tyči v hodině Tv a samozřejmě i pohybové aktivity s trenéry, protože cvičíme moc rádi. Do třídy jsme dostali Orffovy hudební nástroje, xylofony, tamburíny a triangly, takže se učíme na ně hrát a docela nám to jde. A největší překvapení u nás ve třídě bylo, když jsme dostali interaktivní tabuli. Je super! Využíváme ji na učení skoro ve všech předmětech a i během přestávek na ní můžeme hrát různé hry. 


Měsíc říjen byl plný zábavy. Zpočátku měsíce pro nás paní učitelka s paní asistentkou připravily krásný dvouhodinový blok o plodech podzimu. Převlékly se do krásných kostýmů, vypadaly jako houby a připravily pro nás tolik věcí, že se to nedalo stihnout. Nejvíce nás bavilo, když jsme si sami mohli připravit ovocný salát z jablíček, hrušek, ořechů a medu. Dne 12.10. nás čekalo další překvapení v podobě výletu do Zooparku Zelčín. Viděli jsme tam spoustu zvířat, která jsme si mohli pohladit a nakrmit je granulemi. Bylo to super....a ještě jsme si mohli zaskákat na trampolínách. 17.10. pro nás paní učitelka opět připravila dvouhodinový blok, kde jsme si zacvičili jógu a připravili výborné zahřívací zdravé čajíky. O projektový den jsme zhlédli v kině Hutník Želvy Ninja a cestou si prohlédli kulturní památky města Kladna. Samozřejmě jsme se také pilně učili, už umíme další písmenka L, l, E, e, S, s, O, o ,v matematice počítáme do šesti a zvládáme i slovní úlohy. Ve výtvarné výchově a pracovních činnostech jsme vyrobili krásné ježky, muchomůrky a dýně. Na tělesnou výchovu k nám na jednu hodinu týdně chodí nová paní trenérka, která nás učí cvičit aerobic a moc nás to baví. 26. a 27. 10. jsme si užili podzimní prázdniny a poslední den v měsíci se v tělocvičně konal Halloween. Převlékli jsme se do strašidelných kostýmů včetně paní učitelky, přinesli jsme vydlabané dýně a užily si krásný program.


Tak....a jsou z nás školáci! 4.září nás s rodiči přivítala paní učitelka v krásné třídě s motivy mořského světa. Ve třídě je nás celkem 15, z toho pouze 4 kluci, jinak samá děvčata. Už se všichni známe a jsou z nás kamarádi. Zatím píšeme jen čárky, vlnky a obloučky, ale už jsme se naučili písmenka M a A a počítat do 5. A taky umíme tři básničky. Moc rádi cvičíme, jednou týdně s námi cvičí i pan trenér, který je moc fajn. Také nás moc baví výtvarná výchova a pracovní činnosti, kde se učíme stříhat a malujeme krásné obrázky. Nejlepší bylo "ťupání" houbičkou a temperami. Vzniklo z toho krásné moře, kam jsme si vystřihli a nalepili barevné rybičky. Ve třídě máme velký koberec, kde si během přestávek hrajeme, ale můžeme tam být i v hodinách. Paní učitelka nám vypráví příběhy, různé zajímavosti, povídáme si a hrajeme různé hry. Moc nás to baví a paní učitelka říká, že to je také učení. Když se nám něco povede, dostáváme razítka, tak se snažíme, aby jich bylo co nejvíce. Ve škole si užijeme spoustu zábavy a legrace, ale nejen tam. Navštívili jsme kladenské divadlo Lampion, kde pro nás připravila vystoupení kapela Žampion. Tam bylo legrace....zazpívali nám spoustu pěkných písniček a dokonce jsme si tam i zatančili.. Dne 26.9. proběhl projektový den "Oslavy podzimu". Místo učení ve škole jsme se vypravili do Bažantnice, dozvěděli se spoustu věcí o přírodě, sbírali jsme podzimní listy, soutěžili jsme, hráli různé hry, pozorovali kachny a žáby v rybníce, sbírali odpadky a nachodili toho tolik, až nás bolely nožky. Ale čeká nás státní svátek a ředitelské volno, tak můžeme odpočívat a v říjnu se opět budeme těšit na školu. 

Nahrávám data...

Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.
Analytické cookies
Analytické cookies ANONYMNĚ ukládají data o pohybu na stránkách, stráveném času u jednotlivých stránek apod.
Marketingové cookies
Marketingové cookies sledují návštívené stránky uživatele a jsou využívané k cílené reklamě u služeb jako je např. Facebook, Seznam nebo Google.